Hemsidans innehåll

Artiklar

Här finner du presentationer av materiel som användes och testades vid skolan, artiklar om personer som på något sätt hade samröre med verksamheten, området visas upp och utbildningarnas kurslitteratur läggs fram.

Bilder

På platsen finns en hel del gamla fotografier från skolan och den verksamhet som den hade även på andra platser i landet. Skolan genomförde utbildningar på ibland andra Marma skjutfält och vinterutbildningar i Umeå och Sälen. Alla dessa kort samlas ihop och placeras i bildarkivet. Bilderna kommer ifrån såväl privata som musei- och arkivsamlingar.

Filmer

Vi har fått tag i ett fåtal filmsnuttar som förhoppningsvis med tiden ska utökas till ett större antal. För närvarande finner du dessa inbakade i artiklar under rubriken Filmer i huvudmenyn.

Pressartiklar

Med tillstånd från Upsala Nya Tidning och Tidningarnas Telegrambyrå, TT, publicerar vi nyheter från år 1890 och framåt. Dessa nyheter syftar till att ge läsaren, förutom kunskap om händelserna i fråga, en bättre bild över den inställning som rådde i samhället.

Bloggen

på bloggen finner du rapporter från arbetet med hemsidans innehåll. Rapporter från besök på arkiv, skjutfält och annat. Syftet är att visa vad de kommande artiklarna handlar om samt en del intressanta fynd som dyker upp i grävandet bland skolans gamla papper.