Hemsidan justerad

Publicerad mandagen den 25 januari 2021

Vi har uppdaterat hemsidan och anpassat den för att fungera bättre med mobilen. Bland det som justerats finns sektionernas menyer, hur artiklar visas och artiklarnas metadata.

Utöver menyerna har vi plockat bort anslagstavlan och sökfunktionen. Även utseendet har fått en smärre uppgradering.


Bloggen publicerad

Publicerad mandagen den 21 september 2015

Då har vi publicerat bloggen som syftar till att visa det pågående arbetet i projektet om Infanteriskjutskolan.

Meningen är att du på bloggen ska hitta kortare rapporter från besök på arkiv, museum, skolans skjutfält och liknande. Rapporter som visar delar av en artikel och som senare växer ihop till en helhet.

När en artikel slutligen är färdig kommer den att publiceras på infanteriskjutskolan.se

Du når bloggen på blogg.infss.se eller via länken i menyn ovan.


Bernadotte rycker in och militärtaxi - rapport från besök på Krigsarkivet 6 maj

Publicerad söndagen den 24 maj 2015

Vid mina besök på krigsarkivet söker jag information till en artikel om övningskompaniet som tillfördes infanteriskjutskolan 1922. I skolorder från 1928 står att ”den 30 mars rycker Hertigen av Uppland in vid infanteriskjutskolans övningskompani.”

Hans namn var Sigvard Bernadotte och blev under sitt liv känd som internationell formgivare, illustratör och industridesigner. Hans far, som senare blev Sveriges konung Gustav VI Adolf, var reservofficer vid infanteriskjutskolan.

Foton

I krigsarkivets gruppfotosamling hittade vi fotografier från infanteriskjutskolan 1913 och 1927. Fotografier som visade övningar på fältet nedanför slottet. Fotografi fanns också där torparen Eriksson från Norrboda 2 stod för dåtidens Taxirörelse för militären. Körningarna var mellan slottet och Rosersbergs järnvägsstation. Även ett fotografi på prins Gustaf Adolf fanns med.


Ny hemsida publicerad

Publicerad tisdagen den 12 november 2013

Målsättningen med denna publicering är att hemsidans innehåll ska vara mer preciserat. Tanken är att du ska kunna hitta det du är intresserad av och inget mer.

För att uppnå målet har vi riktat in oss på menyns utformning, innehållets uppdelning och märkning av innehållet. Vi har samtidigt passat på att förenkla kontaktadresserna.

Ombyggd meny

Menyn fungerar nu som ett sökfält. Välj vad du vill söka på: Senaste publicerat, Rubrik, Plats, Årtal eller ämne. Kryssa sedan i de alternativ du är intresserad av och klicka på hämta för att få fram de artiklar som passar dina önskemål. Menyn i sektionen Bilder har en lite annorlunda utformning.

På det här sättet är det enklare att få en överblick över tillgängliga alternativ. Samt att du får fram materiel som mera passar dina önskemål och kan skippa resten.

Uppdelat innehåll

Vi har plockat bort information kring artiklarna och placerat denna under en egen flik döpt till "Om". Därunder finner du publiceringsdatum, märkta platser, ämnen, författare, källor och notiser som rör respektive artikel.

Märkning av innehåll

Artiklar och bilder har etiketterats. Etiketterna tillsammans med den nya menyn gör att du får fler alternativ att hitta just det du är intresserad av. Vi har i dagsläget (2013-11-12) inte hunnit gå igenom och märka upp allt materiel än.

Kontaktuppgifter

Hemsidan har fått en kortare adress: infss.se istället för infanteriskjutskolan.se. Båda adresserna fungerar lika bra men en kortare adress är enklare att skriva.

Vi har även förenklat e-postadresserna. De tidigare formatet med sven.svensson@infanteriskjutskolan.se har istället blivit sven@infss.se. Även här fungerar båda adresserna men kortare är enklare.

Vi hoppas att du som användare av hemsidan gillar ändringarna, och som alltid är feedback välkommet.

Har du några frågor eller om du stöter på patrull i användandet av hemsidan så för du gärna höra av dig! Du når mig lättast på mattias@infss.se


Ny Anslagstavla

Publicerad onsdagen den 22 maj 2013

Nu finns en självgående anslagstavla där du kan registrera hälsningar & meddelanden som rör infanteriskjutskolan. Registrera, redigera och radera dina meddelanden själv eller svara författaren direkt.

Besök anslagstavlan

Ny hemsida

Publicerad lördagen den 7 januari 2012

Ny hemsida publicerad. Versionen är tänkt att vara ett mellansteg mot en mer omfattande vi redan skissar på.

Hemsidan har några nya funktioner, däribland en ny meny för att bläddra ibland artiklar och bilder.

Bland uppdateringarna kan nämnas:

  • Luftigare layout
  • Ny meny i sektionerna (Artiklar, Bilder, Pressartiklar)
  • Likformig meny i sektionerna
  • Fler alternativ att finna artiklar och bilder (i menyn)
  • Uppdaterade texter om projektet
  • m.m.

Vi hoppas med dessa uppdateringar att hemsidan ska vara mer informativ och intressant och håller tummarna att du som besökare inte stöter på patrull i användandet av den.


Anslagstavlan

Publicerad fredagen den 30 december 2011

Första steget mot en kommunikativ plats för intresserade av Infanteriskjutskolan.

Anslagstavalan är till för dig som söker kontakt med personer relaterade till Infanteriskjutskolan. I dagsläget kan du skicka in en hälsning som vi publicerar så fort vi har tid.

I förlängningen hoppas vi kunna göra denna sektion självgående med möjlighet att söka och besvara kontakter direkt utan inblandning av oss som arbetar med hemsidan.