14-årig flicka påkörd av bil vid Rosersberg

Publicerad den 4 november 1959

Två trafikolyckor inträffade på tisdagskvällen på riksväg 13 invid Rosersberg. Båda skedde inom loppet av en så kort tid att märsta-polisen passerade platsen för den sist timade olyckan då den var på väg att utreda den första.

Vid den första olyckan, som inträffade på riksvägen mellan Rosersberg och Vallstanäs, påkördes en fjortonårig flicka av en militärbil från infanteriskjutskolan. Flicka hade strax innan fått punktering på sin cykel och ledden den på vägens högra kant i riktning mot Stockholm. Militärbilen var på väg norrut. Bilens förare uppgav att han ingenting märkt av den mötande förrän han hörde smällen av sammanstötningen. Flickan kastades av vägen och ådrog sig skall- och höftskador samt hjärnskakning. Hon fördes till Löwenströmska lasarett där man uppger att skadorna troligen inte är av allvarlig art.

Den andra trafikolyckan ägde rum på raksträckan vid Rosersbergs villastad. En långtradare hade fått tillfälligt motorkrångel och därför körts av vägen så gott sig göra lät för reparering. Trots att tillfredsställande belysning var tänd påkördes den stillastående lastbilen av en från stockholmshållet kommande Opel Caravan. Den påkörande bilens mittparti törnade mot långtradarens ena bakhjul. Föraren undkom med lättare skador men måste uppsöka Löwenströmska lasarettet för att bli omplåstrad.

Källor

  • Uppsala Nya Tidning

Ämnen